EU PARTNERI


POLITECNICO DO PORTO (IPP), PORTUGAL – Politecnico Do Porto (IPP) je javna visokoškolska ustanova osnovana 1985. godine. Sa više od 18000 studenata IPP je najveća Politehnika Portugala. IPP se ističe uglavnom zbog svoje sposobnosti da mladima pruži znanja neophodna za radno tržište, koja mogu doprinijeti ekonomskom razvoju sa visokim osjećajem društvene odgovornosti.

Ova institucija izdvaja svoju interdisciplinarnost sa 7 škola koje pokrivaju široki spektar naučnih saznanja, od Inženjeringa (ISEP) do Muzičke i scenske umetnosti (ESMAE), Edukacije (ESE), Računovodstva, Administracije (ISCAP), Menadžmenta i industrijskih studija ( ESEIG), Menadžmenta i tehnologija (ESTGF) i Allied Health Technology (ESTSP).

IPP je započeo sprovođenje svoje politike internacionalizacije 1989. godine i od tada je međunarodna saradnja bila prioritet u politici institucije. Ulaganjem i proizvodnjom dostiže 240 osoba (HEI), 27 zemalja na 5 kontinenata i brojnih organizacija, kompanija i institucija. Međunarodna kancelarija predsjedništva na centralnom nivou podržava koordinaciju i upravljanje svim međunarodnim programima EU, programima saradnje i projektima sa neevropskim zemljama (Afrika, Azija i Južna Amerika) i partnerskim institucijama. Svake godine više od 400 studenata uživa u studijskom periodu, sprovodi svoje istraživačke projekte, stažiranje ili period obuke. Dodatak diplomi se dodjeljuje diplomcima od 2002/2003. Štaviše, kako bi se finansirale međunarodne mobilnosti (učenika, nastavnog i nenastavnog osoblja). IPP koristi namijenjene stipendije Erasmus + Santander Banka (za američku mobilnost) i programe Marie Curie za internacionalizaciju istraživačkog osoblja.

Web sajt: https://portal.ipp.pt/index.aspx


BUCKINGHAMSHIRE NEW UNIVERSITY (BUCKS), VELIKA BRITANIJA - Buckinghamshire New University, osnovan je 1893. godine. Bucks je vodeći savremeni univerzitet, koji vodi profesionalnu i kreativnu politiku, koju karakteriše posvećenost pružanju izvanrednog iskustva studenata. Prioriteti Bucksa su vođeni iskustvom učenja studenata u našim aktivnostima. Mi smo suočeni sa vjerodostojnim i živopisnim portfoliom koji je poduprt u okviru stipendija i primenjenih istraživanja, i savremenog profesionalnog i praktičnog fokusa.

Buckinghamshire New University (BUCKS) je prepoznao važnost međunarodnog eksponiranja, pružajući znanje u partnerstvu i važnost ulaganja u uticaj na takav način poslovanja.

Bucks ima širok spektar međunarodnih partnerstava koji su dostupni našim studentima, uključujući:

  • Erasmus mobilnost
  • Udruženo ocjenivanje
  • Međunarodni kamp u Šri Lanki

Web sajt: http://bucks.ac.uk/